Un istoric din SUA sustine ca fostul presedinte american John F. Kennedy, ucis in Dallas (Texas) la 22 noiembrie 1963, ar fi fost victima unui complot pus la cale de oficiali din Pentagon si CIA, transmite U.S. News & World Report. Potrivit versiunii acceptate oficial, prezentata de FBI, Comisia Warren Commission si House Select Committee on Assassinations (HSCA), cel de-al 35-lea presedinte al SUA a fost impuscat de Lee Harvey Oswald, care a actionat singur.

James Douglass, care in 2008 a scris cartea "JFK and the Unspeakable", afirma ca persoane cu rang inalt din Pentagon si CIA au complotat pentru a-l ucide pe liderul american deoarece acesta vroia "sa puna capat Razboiului Rece, nu sa-l castige".

Douglass sustine ca JFK nu a fost impuscat din cladirea Texas School Book Depository, ci din fata.

Autorul sugereaza, de asemenea, ca Lee Harvey Oswald nu a fost cel care l-a impuscat pe Kennedy, iar complotistii au aranjat ca el sa fie gasit vinovat. Oswald "a fost impuscat inainte sa-si spuna versiunea", sustine James Douglass.

Potrivit autorului, asasinul lui Oswald, Jack Ruby, a facut parte din complot, fiind cel care l-a angajat pe adevaratul asasin al lui JFK.

Presedintele Kennedy (46 de ani) a fost asasinat la Dallas, unde mersese pentru a rezolva neintelegerile intre liderii locali ai Partidului Democrat. El a fost lovit de doua gloante, ultimul dintre ele lovindu-l in cap. Lee Harvey Oswald, un angajat al Texsas School Book Depository, a fost arestat si pus sub acuzare pentru asasinat. El a negat ca l-ar fi ucis pe presedintele SUA, fiind ucis insa la 24 noiembrie de catre Jack Ruby, un personaj controversat.

Presedintele Lyndon Johnson a creat asa-numita "Comisie Warren", condusa de judecatorul Earl Warren, care a investigat asasinatul. Comisia a ajuns la concluzia ca Oswald a fost singurul asasin. Raportul oficial a fost insa contestat de numeroase voci, iar versiunea lui Douglass nu e prima care contesta varianta prezentata de autoritatile din SUA.

Citeste aici mai multe despre asasinarea lui JFK.

Vezi mai jos momentul atentatului. Atentie, imagini violente!