Printul William al Marii Britanii, al doilea in ordinea succesiunii la tron, se va insura cu prietena sa, Kate Middleton, anul viitor, a anuntat marti Clarence House, citata de AFP. Nunta va avea loc in primavara sau vara anului 2011, in Londra.

Kate si WilliamFoto: Agerpres

Potrivit comunicatului casei regale, William (28 de ani) si Middleton (28 de ani) s-au logodit in octombrie, in timp ce se aflau in vacanta in Kenya.

"Printul de Wales este incantat sa anunte logodna Printului William cu Domnisoara Catherine Middleton. Nunta va avea loc in primavara sau vara anului 2011, in Londra", precizeaza comunicatul.

Casa regala britanica a afirmat ca va anunta curand detalii ale evenimentului. Clarence House a precizat ca printul William "a informat-o pe regina si pe ceilalti membri ai familiei" de logodna cu Kate si ca, de asemenea, el a cerut permisiunea tatalui acesteia. Potrivit informatiilor, William i-a dat lui Kate inelul pe care mama sa, Printesa Diana, l-a primit de la Printul Charles in februarie 1981, la anuntarea logodnei.

Cei doi urmeaza sa locuiasca in Tara Galilor, unde William va continua sa serveasca in Fortele Aeriene britanice.

Premierul David Cameron s-a declarat "fericit" de anuntul casei regale si a transmis urari celor doi.

William este fiul mai mare al Printului Charles si al Printesei Diana. El este al doilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

AFP reaminteste ca William si Kate s-au cunoscut in septembrie 2001, la University of St Andrews din Scotia, unde amandoi studiau Istoria artei. Ei s-au despartit pentru scurta vreme in 2007.

Nunta celor doi va avea loc la 30 de ani de la nunta Printului Charles cu Diana, considerata unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului trecut.