Premierul rus Vladimir Putin a fost incantat de cadoul primit, sambata, de la omologul sau bulgar Boiko Borisov - un pui de ciobanesc, pe care seful Guvernului de la Moscova nu l-a lasat din brate si l-a sarutat de mai multe ori, la finalul unei conferinte de presa sustinute la Sofia, scrie Novinite.com.

Putin, Borisov si "cadoul"Foto: Reuters

"Catelul este un cadou pentru Vladimir Putin, sper ca aceasta rasa specific bulgareasca il va bucura", a afirmat Boiko Borisov. Premierul bulgar este cunoscut ca un mare iubitor al cainilor, iar ciobanescul bulgar este rasa lui preferata, scrie Novinite. Oficialul de la Sofia este de parere ca politicienii ar trebui sa fie asemenea acestor caini: cinstiti, puternici, lupta impotriva pradatorilor si sunt foarte buni paznici.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Foto: Reuters

Potrivit presei bulgare, seful Guvernului de la Sofia ar pregati, in secret, un cadou similar si pentru liderul de la Casa Alba, Barack Obama.

Ciobanescul bulgar este o rasa originara din aceasta tara si specifica zonei montane, fiind un caine de paza, de talie mare, cu par lung si musculatura bine dezvoltata.

Premierul rus Vladimir Putin s-a aflat intr-o vizita oficiala la Sofia, vizita dedicata discutiilor pe tema proiectelor energetice, in special constructia gazoductului South Stream.