Autoritatile din Peru au dat publicitatii imagini ale primei intalniri cu un trib din Amazon ce nu fusese contactat pana de curand, informeaza ITN. Inregistrarea a fost realizata in rezervatia Kugapakori Nahua Nanti, in sud-estul tarii, de catre angajati ai Institutului National de Dezvoltare al populatiilor din Anzi, amazoniene si afro-peruviene (Indepa). Imaginile au fost filmate anul trecut, insa abia acum au fost date publicitatii.

Tribul traieste in AmazonFoto: Captura LiveLeak

Reprezentantii Indepa s-au intalnit cu tribul indigen in august 2009, in timp ce monitorizau punctele de control instalate pentru a preveni intrarea in rezervatie a persoanelor neautorizate, in special a taietorilor de lemne.

Filmul, care a fost prezentat la Muzeul National din Lima, ii arata pe membrii tribului amazonian interactionand cu angajatii Indepa.

In inregistrare se pot observa si colibe primitive realizate din frunze de palmieri si nuiele.

Presedintele Indepa, Mayta Capac Alatrista, a declarat: "Credem ca primul contact a fost realizat deoarece indigenii au coborat de-a lungul fluviului in cautare de mancare".

"Avem imagini si am reusit sa interactionam cu ei, pentru a vedea cum isi duc traiul zilnic. Am putut sa le aducem cateva unelte pe care le-au folosit la vanat, pescuit si gatit", a spus Capac Alatrista.

Muzeul NMational din Lima a inaugurat si o mica expozitie de unelte, sageti si vase de ceramica realizate de membrii tribului, impreuna cu schelete ale animalelor vanate de trib.