O bomba plasata pe o motocicleta a explodat sambata intr-o piata dintr-o localitate aflata in nordul Afghanistanului, ucigand opt persoane si ranind alte 18, a declarat un oficial, citat de AFP. Printre cei ucisi s-a numarat si un comandant al unei militii pro-guvernamentale, el fiind, cel mai probabil, tinta atentatului.​​

Atentatul, produs in districtul Imam Saheb din provincia Kunduz, a fost similar cu alte atacuri talibane care au avut loc in ultima perioada, au declarat autoritatile, care insa n-au putut preciza cine este responsabil.

"O bomba plasata pe o motocicleta a fost detonata in mijlocul bazarului. Opt persoane - doi politisti si sase civili - au fost ucise si alte 18 civili au fost raniti", a declarat seful districtului Imam Saheb, Mohammad Ayoub Haqyar.

"Este prea devreme pentru a spune cine a fost tinta, insa credem ca liderul militar Abdul Manan ar fi putut fi tinta atacului. Comandantul a fost ucis", a adaugat Haqyar, care a precizat ca autoritatile au declansat o ancheta.

AFP aminteste ca islamistii talibani au condus Afghanistanul in perioada 1996 - 2001, fiind inlaturati de la putere in urma invaziei americane ce a urmat atentatelor de la 11 septembrie 2001.

In ultimii ani, atacurile lor impotriva fortelor afgane si a celor internationale prezente in Afghanistan s-au intensificat. In 2010 au murit circa 630 de militari straini, cel mai mare numar de la inceputul razboiului, in urma cu noua ani.