Un locuitor din San Francisco a propus introducerea unei legi care va interzice realizarea de circumcizii in oras, transmite nbcbayarea. Lloyd Schofield, care se declara activist anti-circumcizie, a inaintat propunerea Departamentului Electoral, care va decide daca ea va fi supusa unui referendum.

Daca va fi adoptata, masura va transforma "in infractiune circumcizia, taierea sau mutilarea preputului, a testiculelor sau a penisului unei persoane care nu a implinit varsta de 18 ani".

Cei care vor realiza circumciziile ar putea fi amendati cu 1.000 de dolari si risca un an de detentie.

Pentru a fi inclusa in referendumul din noiembrie 2011, propunerea lui Schofield ar trebui sa stranga 7.168 de semnaturi pana in 26 aprilie 2011.

San Francisco Examiner precizeaza ca orasul nu este la prima decizie de interzicere a unor lucruri pe care le considera "nesanatoase". La inceputul lunii noiembrie, municipalitatea a votat o lege de interzicere a distribuirii de jucarii impreuna cu mancare nesanatoasa. Decizia intra in vigoare incepand cu 1 decembrie. Legea prevede ca meniurile Happy Meal pentru copii sa indeplineasca anumite standarde nutritionale pentru a fi vandute impreuna cu jucarii. Conditiile sunt ca meniul sa aiba sub 600 de calorii, sa contina fructe si legume, iar bauturile sa nu contina zahar in exces.