Scrisori de amenintare si cutite au fost trimise catre mai multi politicieni ciprioti greci, inclusiv catre presedintele Ciprului, Demetris Christofias, au declarat miercuri surse din domeniul serviciilor de securitate de la Nicosia, citate de Reuters. Amenintarile par sa fie legate de neintelegerile dintre politicieni pe marginea negocierilor de reunificare a Ciprului.

Sursele au afirmat ca, in ultima luna, mai multe persoane au primit scrisori identice, iar in fiecare plic fusese introdus un cutit de bucatarie. Fiecare scrisoare era semnata "Iraklis" (Hercule).

Postul de televiziune Sigma, care a dezvaluit informatia in premiera, a spus ca scrisorile de amenintare au fost trimise inclusiv presedintelui tarii, presedintelui Parlamentului de la Nicosia, liderului principalului partid de opozitie si ministrului Educatiei.

Cotidianul Simerini a publicat fragmente din scrisoarea trimisa presedintelui Christofias: "Grupul meu si cu mine... am fost antrenati de ani de zile sa ucidem dusmanii tarii noastre. In acest moment, esti unul dintre ei".

O sursa din domeniul securitatii a declarat ca scrisorile au fost primite de "mai putin de 10 persoane", fara insa sa ofere detalii. Politistii au refuzat sa spuna cine a primit scrisorile de amenintare si au minimalizat riscul unor atacuri.

Scrisorile au fost trimise la inceputul lunii octombrie.

Reuters scrie ca amenintarile la adresa politicienilor sunt foarte rare in Cipru.

Christofias este angajat in prezent in negocieri cu comunitatea cipriota turca pentru reunificarea insulei, divizata dupa invazia turca din 1974.