Guvernul israelian a respins marti criticile internationale legate de constructia a noi locuinte in Ierusalimul de Est, reafirmand ca Orasul Sfant este "capitala Israelului", potrivit biroului premierului Benjamin Netanyahu. "Ierusalimul nu este o colonie, Ierusalimul este capitala statului Israel", potrivit unui comunicat citat de AFP.

"Israelul nu a acceptat niciodata vreo limitare in ceea ce priveste constructiile in Ierusalim, unde traiesc 800.000 de rezidenti, inclusiv in timpul celor zece luni de moratoriu asupra constructiilor in Iudeea Samaria (Cisiordania)", se arata in textul citat.

"Israelul nu vede nicio legatura intre procesul de pace si politica de planificare si de constructii din Ierusalim, care nu s-a schimbat de 40 de ani", subliniaza biroul premierului.

Benjamin Netanyahu efectueaza in prezent o vizita in Statele Unite, unde se va intalni joi cu secretarul de Stat Hillary Clinton.

Israelul a aprobat luni constructia a 1.300 de locuinte in sectorul majoritar arab al Ierusalimului.

Principalul negociator palestinian, Saëb Erakat, l-a acuzat pe Netanyahu ca este "hotarat sa distruga negocierile" de pace, in conditiile in care neintelegerile dintre cele doua parti asupra colonizarii impiedica reluarea discutiilor relansate in 2 septembrie sub egida SUA.