Serviciile postale din Bulgaria se afla in "alerta rosie" dupa ce politia din Sofia a interceptat un pachet suspect ce era destinat ambasadei Israelului in capitala bulgara, relateaza Novinite.

Toate oficiile postale vor trebui sa scaneze orice colet primit, iar oficialii sa fie extrem de vigilenti cand le manevreaza.

"Acesta este cel mai ridicat nivel de alerta pentru serviciile postale. O situatie de urgenta care necesita masuri de urgenta", a explicat ministrul bulgar al Transporturilor, Alexander Tsvetkov.

La inceputul acestei saptamani, politia din Grecia a detonat mai multe pachete suspecte descoperite in fata Parlamentului si la ambasadele rusa si bulgara. Alte doua pachete au fost interceptate la ambasada Chile si la sediul unei companii de curierat.

Joi, politia greaca a anuntat joi ca a interceptat un al 14-lea pachet cu exploziv, care a fost detonat controlat dupa ce a fost descoperit de personalul Ambasadei Frantei.

Un colet suspect adresat premierului italian Silvio Berlusconi a luat foc miercuri pe aeroportul din Bologna in momentul in care expertii au incercat sa il deschida, fara a rani pe cineva.

Marti, un colet cu explozibil adresat cancelarului Angela Merkel a fost descoperit in Germania, autoritatile stabilind ca are legatura cu campania de transmitere de bombe prin posta din Grecia.