Premierul italian Silvio Berlusconi a respins marti acuzatiile ca a avut o relatie sexuala cu o tanara, afirmand ca e mai bine sa iubesti femei frumoase decat sa fii homosexual, transmite AFP. Declaratia sa a venit in contextul in care procurorii italieni au deschis o ancheta dupa ce o tanara a acuzat faptul ca a fost platita sa participe la petreceri organizate de Berlusconi la una din locuintele sale. Tanara nu avea inca 18 ani impliniti in momentul in care a mers la vila premierului.

Silvio BerlusconiFoto: Reuters

"Lucrez mereu din greu si uneori ma uit la femei frumoase... E mai bine sa fii pasionat de femei frumoase decat sa fii gay", a declarat Berlusconi, prezent la deschiderea unui show moto in apropiere de Milano.

Tanara Karima El Mahroug a afirmat recent ca a fost platita anul trecut sa ia parte la petreceri gazduite de Berlsuconi la vila sa, atunci cand era minora. Ea a implinit 18 ani marti.

De asemenea, premierul este acuzat ca a sunat la o sectie de politie din Milano, unde fata fusese arestata pentru furt, cerandu-le ofiterilor sa o elibereze.

Berlusconi a spus marti ca actionat astfel "din solidaritate" cu fata.

Avocatii premierului au negat categoric ca Berlusconi si fata au intretinut relatii sexuale.

Grupul Arcigay, care militeaza pentru drepturile homosexualilor, a spus ca remarcile lui Berlusconi au fost "gratuite, vulgare si ofensatoare nu doar pentru homosexuali, ci si pentru femei".

Fostul judecator anti-coruptie Antonio Di Pietro, care conduce formatiunea de opozitie Italia Valorilor, a declarat ca Berlusconi "inca traieste in Epoca de Piatra".