Politia din Grecia a descoperit, marti in decursul a cateva ore, cinci colete-capcana adresate ambasadelor Elvetiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei si statului Chile, unele dispozitive explodand fara a provoca victime, anunta surse din cadrul politiei, citate de agentiile internationale de stiri.

Anchetatori greci la sediul ambasadei elvetieneFoto: Reuters

Surse din politia greaca, citate de Novinite, au declarat ca toate pachetele care contineau substante explozive au cel mai probabil aceeasi provenienta.

Prima bomba a explodat la Ambasada Elvetiei de la Atena, fara a provoca victime, au anuntat oficiali de politie din Grecia, citati de Reuters.

"O bomba de mici dimensiuni a explodat la Ambasada Elvetiei la Atena. Nu a existat niciun apel de avertizare", a declarat un oficial al politiei sub protectia anonimatului. "Nu avem date privind eventuale persoane ranite".

Update1: Si tot marti, in ambasada Bulgariei la Atena s-a gasit o bomba, care va fi detonata controlat de catre politie.

Update2: Politia greaca a detonat un pachet suspect, adresat Ambasadei Chile din Atena. Potrivit Reuters, coletul continea explozibil si era adresat ambasadoarei.

Update3: Un alt pachet suspect a fost detonat controlat si la Ambasada Rusiei in Grecia.

Luni, un colet a explodat la sediul unei societati de curierat din Atena, in timp ce politia a dezamorsat alte doua bombe ascunse in pachete. Potrivit politiei grecesti, unul dintre pachetele interceptate era destinat presedintelui francez Nicolas Sarkozy.

In opinia politiei, coletul care a explodat ar putea proveni de la un grup de extrema stanga.