O organizatie pentru apararea drepturilor omului a anuntat ca femeia din Iran condamnata la moarte prin lapidare urmeaza sa fie executata in zilele urmatoare, transmite FoxNews. Sakineh Mohammadi Ashtiani, in varsta de 43 de ani, a fost condamnata la moarte si isi asteapta executarea sentintei in Tabriz dupa ce "a marturisit" ca a comis adulter si ca a fost implicata intr-o crima.

Sakineh Mohammadi AshtianiFoto: Reuters

Potrivit Minei Ahadi, reprezentanta a grupului International Committees Against Execution & Stoning, surse din Iran sustin ca autoritatile din Teheran au dat "unda verde" conducerii inchisorii din Tabriz pentru a o executa pe Ashtiani. Sentina ar putea fi dusa la indeplinire chiar miercuri, insa nu se stie metoda prin care va fi executata femeia.

Ahadi a cerut guvernelor straine sa faca presiuni asupra autoritatilor din Iran pentru a anula executia. In plus, International Committees Against Execution & Stoning a indemnat opinia publica din Iran si din strainatate sa protesteze marti si in urmatoarele zile, pentru a atrage atentia asupra cazului si a determina eliberarea lui Ashtiani, precum si a fiului acesteia si avocatului ei, disparuti de cateva saptamani.

Sakineh Mohammadi Ashtiani a fost condamnata la moarte dupa ce "a marturisit" ca a comis adulter si ca a fost implicata intr-o crima. Avocatul femeii a declarat ca procesul la care a fost supusa Ashtiani a fost unul injust, iar condamnarea falsa. Numeroase guverne din intreaga lume si organizatii pentru apararea drepturilor omului au condamnat sentinta impusa de judecatorii iranieni.