Casa de licitatii Sotheby’s a anuntat luni ca va scoate la vanzare o pictura de Titian care nu a mai fost expusa de trei decenii, informeaza The Guardian. Pictura este intitulata “Sacra Conversazione: Madona cu Pruncul si sfintii Luca si Caterina din Alexandria” si este detinuta de un colectionar privat. Specialistii au estimat pictura la o valoare cuprinsa intre 15 si 20 de milioane de dolari.

Madona cu Pruncul si sfintii Luca si Caterina din AlexandriaFoto: Sotheby's

Tabloul va fi expus la reprezentantele casei Sotheby’s din Paris, Londra si Amsterdam inainte de a fi vandut la New York in luna ianuarie. Pictura este una dintre putinele opere ale maestrului venetian Titian care cuprinde mai multe personaje si este detinuta de un colectionar privat, in conditiile in care majoritatea picturilor de acest tip sunt detinute de muzee.

Conform New York Times, posesoarea tabloului este Gerlinda Klisters, vaduva unui industrias german care a locuit in Elvetia. Acesta a cumparat pictura in anul 1956 si a afisat-o public pentru ultima oara la o expozitie in Geneva, in anul 1978.