Cel putin 52 de ostatici si politisti au fost ucisi duminica in timpul unui raid al fortelor de securitate la o biserica din Bagdad, unde peste 100 de catolici irakieni erau tinuti ostatici de teroristi avand legaturi cu al Qaeda, a declarat un oficial al ministerului de interne, citat de Reuters.

Doi preoti, sapte copii si cinci femei si-au pierdut viata, precum si sapte politisti. In urma conflictului, cinci dintre atacatori au murit, alti 8 fiind arestati.

Potrivit martorilor, unul dintre atacatori s-a sinucis, detonand explozibilul de la centura in momentul in care politia a patruns in biserica.

"Au intrat in biserica inarmati, purtand uniforme militare. Au venit in sala de rugaciune si l-au ucis pe preot. Am auzit multe focuri de arma si explozii, iar unii oameni au fost raniti de geamurile si usile sparte si de distrugeri," a declarat unul dintre ostaticii salvati, citat de AFP.

Atacul a fost revendicat de un grup al-Qaeda. BBC noteaza ca atacatorii, care sunt arabi, au cerut eliberarea militantilor al Qaeda aflati in inchisoare.

Autoritatile nu au incercat sa negocieze cu atacatorii inainte sa intre in biserica.

Statia locala de televiziune a precizat ca a primit un apel de la cineva care s-a dat drept unul dintre atacatori, care a spus ca este de la Statul Islamic Irakian, un grup de militanti suniti aflat sub "umbrela" al-Qaeda.