Fortele de securitate din Yemen au arestat o studenta la medicina, suspecta ca ar fi trimis coletele cu explozibil in cele doua avioane din Dubai si Marea Britanie, relateaza BBC. Ea a fost gasita intr-o locuinta din capitala Sanaa prin intermediul numarului de telefon scris pe borderoul companiei aeriene la expedierea coletelor. Mama tinerei a fost de asemenea retinuta.

Tatal suspectei este inginer petrolier.

Totusi, autoritatile yemenite "vaneaza" mai multi suspecti in acest caz.

Totusi, New York Times, Washingtin Post si Reuters relateaza ca oficialii americani il suspecteaza pe sauditul Ibrahim Hassan al-Asiri, care se afla pe lista celor mai cautati oameni din Aradia Saudita.

Despre el se spune ca ar fi una dintre figurile marcante ale organizatiei al-Qaeda din Peninsula Arabica, cel care a pus la cale atentatul de anul trecut care l-a vizat pe seful serviciului de informatii, printul Mohammed bin Nayef. Printul a supravietuit atacului.

Ambele bombe, descoperite vineri, erau introduse in cartusele unor imprimante. Dispozitivele explozibile contineau un amestec de petrita si plumb.

"Dispozitivul a fost facut de un profesionist. Era dotat cu un circuit electric legat de o cartela de telefon mobil ascunsa in imprimanta", a precizat politia din Dubai care sustine ca metoda este tipica gruparilor teroriste precum al-Qaida.

Cele doua colete-capcana disimulate in imprimante au fost interceptate pe aeroporturile din Dubai si East Midlands, in centrul Angliei. Acestea erau destinate unor lacasuri de cult evreiesti din Chicago, potrivit presedintelui Barack Obama.

Coletul interceptat pe aeroportul din Dubai continea explozibil si un sistem de detonare care "poarta amprenta organizatiilor teroriste ca al-Qaida", au indicat sambata surse apropiate investigatiei.

"Sistemul de detonare era functional si incarcatura putea exploda", a anuntat ministrul britanic de Interne, Theresa May.

Autoritatile yemenite au confiscat alte 26 de colete suspecte.

Update: Cele doua femei au fost eliberate, cu conditia de a colabora cu organele de ancheta ori de cate ori este nevoie, relateaza AFP.