Un barbat din Belfast a postat pe internet un clip video in care sustine ca a surprins, intr-o secventa de la premiera filmului "Circul", al lui Charlie Chaplin - care a avut loc la Hollywood, in 1928 - ceea ce pare a fi o femeie vorbind la un telefon mobil. George Clarke spune ca este "chinuit" de mai bine de un an de aceasta dilema, in conditiile in care, in 1928, anul aparitiei filmului, telefoanele mobile nu se inventasera inca, potrivit BBC. Barbatul crede ca o posibila explicatie ar fi intoarcerea in timp. Clipul video postat de George Clarke pe YouTube a adunat, in doar 10 zile, aproape 2 milioane si jumatate de vizualizari si 18 mii de comentarii.

Telefon mobil sau proteza auditiva?Foto: Captura Youtube.com

George Clarke povesteste ca a facut "descoperirea" dupa ce si-a cumparat seria de filme ale lui Charlie Chaplin pe DVD, iar pe DVD-ul cu filmul "Circul" apar inclusiv imagini filmate la premiera peliculei, care a avut loc la Hollywood, in anul 1928.

In imaginile de la premiera filmului apare, timp de cateva secunde, o femeie care isi tine mana stanga in dreptul urechii, ca si cum ar vorbi la telefonul mobil (intervalul 2:44 - 2:48, in clip) - gest extrem de "familiar" in societatea actuala, subliniaza Clarke: "Arata fix ca si cum ar vorbi la telefonul mobil", spune el, admitand insa ca "Nu cred ca vom reusi vreodata sa descifram un mister ca acesta".

Clipul video postat de George Clarke a facut senzatie pe internet - unde comentatorii s-au intrecut in posibile explicatii, inclusiv aceea ca "telefonul mobil" invocat de Clarke nu ar fi altceva decat o proteza auditiva Siemens - si a ajuns rapid in paginile presei internationale.

CNN isi incheie articolul pe aceasta tema de pe site cu o intrebare: "Suntem curiosi doar ce retea de telefonie mobila opera telefonul doamnei din filmulet".