Administratia Obama a decis sa investeasca inca 2,4 miliarde de dolari in constructia de cai ferate de mare viteza, informeaza AFP. Departamentul Transporturilor a primit cereri pentru 8,8 miliarde de dolari din partea a 132 de companii din 32 de state, de peste trei ori mai mult decat fondurile disponibile.

Noile planuri ale guvernului american sunt vazute ca o metoda de a impulsiona economia prin crearea de noi locuri de munca, intr-un mod similar cu masurile luate dupa criza din anii ’30, cand presedintele Roosevelt a investit sume enorme in proiecte ample de infrastructura.

California a primit peste 900 de miliane de dolari, care vor fi folositi pentru consturirea unei magistrale feroviare intre Los Angeles si Sacramento, capitala statului.

China a lansat marti una dintre cele mai rapide linii feroviare din lume, intre Shanghai si Hangzhou, unde trenurile vor putea circula cu viteza de 350 km/h pe o distanta de 200km. Investitiile guvernului chinez au totalizat peste 4,4 miliarde de dolari.