Un barbat din Ecuador, in varsta de 62 de ani, a fost desemnat castigatorul primului Campionat de siesta gazduit de Spania. El a sforait nestingherit timp de 17 minute, reusind sa ignore zgomotul dintr-un mare magazin din Madrid, relateaza The Telegraph.

Concursul s-a tinut intr-un centru comercial aglomerat din Madrid, iar fiecare din cei 360 de participanti au avut la dispozitie 20 de minute sa adoarma, intinsi pe canapele, durata somnului fiecaruia fiind monitorizata de medici.

Juriul a acordat puncte pentru pozitiile de dormit, intensitatea sforaitului si pentru accesoriile inedite. Unii concurenti au purtat pijamale, masti pentru ochi sau au tinut in brate jucarii de plus.

Ecuadorianul Pedro Soria Lopez - fost agent de paza, acum somer - a fost declarat castigatorul primului loc si a primit un premiu de 1.000 de euro, dupa ce a reusit sa adoarma pentru 17 minute, timp in care sforaitul sau a inregistrat o valoare de 70 de decibeli, cat zgomotul produs de vorbitul cu voce tare.

De altfel, barbatul de 62 de ani a mentionat ca o masa copioasa luata inaintea concursului a fost ceea ce l-a ajutat sa adoarma.

Competitia, desfasurata pe durata a noua zile, a fost organizata de Asociatia nationala a prietenilor siestei, fiind parte a unei campanii de "renviere" si promovare a traditionalului obicei iberic.

"Scopul organizarii acestui campionat este de a raspandi ideea ca obiceiul siestei este ceva ce ne apartine, care trebuie aparat si practicat (...) Ritmul vietii moderne nu mai permite aceasta pauza de somn, insa studiile arata ca este un obicei sanatos, care ajuta la reincarcarea bateriilor", a declarat Andres Lemes, unul dintre organizatori.