Comisia Electorala din Pakistan a anuntat marti ca a suspendat 125 de parlamentari, inclusiv trei care au si functii de ministri, deoarece nu si-au facut publice declaratiile de avere, transmite AFP. Potrivit legii pakistaneze, legiuitorii alesi trebuie sa-si prezinte averea lor, precum si a partenerilor si a dependentilor pana la data 30 septembrie a fiecarui an.

"Potrivit datelor noastre oficiale, 125 de membri ai Adunarii nationale si patru membri ai parlamentelor provinciale au incetat sa mai functioneze", a declarat Afzal Khan, purtator de cuvant al Comisiei Electorale din Pakistan.

"In ciuda declaratiilor si a avertismentelor facute de judecatorul Hamid Ali Mirza, seful Comisiei, parlamentarii nu au facut publice detalii" legate de averile lor, a declarat Khan.

Oficiali din partea Comisiei au afirmat ca printre cei suspendati se numara 34 de membri ai Camerei inferioare a Parlamentului si trei ministri.

Suspendarea politicienilor este temporara, ei putand sa-si reia activitatile si functiile dupa ce-si declara averea, a precizat Khan.

AFP precizeaza ca legile privind declararea averii au fost introduse intr-o incercare de a monitoriza posibile acte de coruptie.