Comisia Europeana a renuntat marti la declansarea procedurii de infringement impotriva Frantei, ca urmare a controversatelor expulzari ale imigrantilor tigani, relateaza AFP. Decizia a fost luata dupa ce Franta s-a angajat sa schimbe legile privind libertatea de circulatie in UE.

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a declarat ca Franta s-a angajat sa respecte cererile Comisiei de a modifica legislatia nationala in vederea unei mai bune aplicari a legislatiei UE privind libera circulatie a cetatenilor.

"Ma bucur sa spun astazi ca Franta a raspuns pozitiv, constructiv si la timp, la cererea Comisiei", a spus Reding, care comparase expulzarea tiganilor din Franta cu deportarile din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial".

Franta s-a angajat in fata Comisiei Europene sa isi modifice legislatia in cazul expulzarii tiganilor, printr-un raspuns trimis inainte de expirarea unui ultimatum fixat la miezul noptii de vineri de Bruxelles.

In raspunsul trimis de Paris, este stipulat ca "autoritatile franceze sunt dispuse din motive de mai mare transparenta juridica sa insereze anumite dispozitii ale directivei" in dreptul lor national, au declarat saptamana trecuta surse diplomatice.