Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a anuntat marti ca a realizat o scurta poveste video care sa atraga atentia asupra pericolelor reprezentate de escrocheriile carora le cad victime unii participanti la Loteria Vizelor. Pentru a contracara aceste escrocherii si a evita ca publicul sa le cada victima, misiunea diplomatica americana a creat un clip video in forma unei alegorii bazate pe o poveste populara romaneasca in care un vulpoi viclean pacaleste un urs si un pescar increzatori.

Ursul increzator, pacalit de vulpea vicleanaFoto: Captura Youtube.com

Ambasada americana sustine a creat acest film pentru ca "de-a lungul intregului an, si in special in perioada de inscriere in programul Loteria Vizelor, spatiul virtual este inundat de oferte ale diversilor intermediari de viza si ale unor escroci".

Laurie Meininger, Consul General Adjunct si Sefa Sectiei de Vize, a declarat ca "ambasada Statelor Unite este foarte ingrijorata de aparitia companiilor intermediare si a escrocilor care isi fac publicitate pe internet atragand victimele increzatoare prin intermediul unor contracte si al altor escrocherii care insala publicul din Romania. Dorim sa reamintim publicului ca inscrierea in programul Loteria Vizelor este gratuita, iar asistenta unei agentii sau a unei terte persoane nici nu este necesara, nici nu creste sansa unei persoane de a fi selectionata".

Versiunea in limba romana a filmului poate fi vazuta pe contul de YouTube al ambasadei si pe contul sau de Facebook.

Misiunea diplomatica a SUA precizeaza ca inscrierile in programul Loteria Vizelor 2012 trebuie transmise electronic pana miercuri, 3 noiembrie 2010. Solicitantii pot accesa formularul electronic de inregistrare pe pagina oficiala www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare. Nu exista nicio taxa pentru trimiterea electronica a inregistrarii. Publicul trebuie sa fie atent la adresa de internet si sa foloseasca numai pagina oficiala.

Inainte de a trimite un formular electronic de inregistrare pentru programul DV 2012 (Loteria Vizelor 2012), solicitantii ar trebui sa citeasca atent instructiunile detaliate, ce se afla publicate pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.