Intre 3 si 4 persoane si-au pierdut viata si alte 13 au fost ranite intr-un atac terorist langa Parlamentul Cecen din Groznîi, anunța agentia rusa de presa Ria Novosti. Agentia rusa a mai anuntat ca zona a fost evacuata, mentionand ca o operatiune speciala condusa de liderul cecen Ramzan Kadyrov este in desfasurare.

Deși de facto independentă între 1991-1994 și 1996-1999, până în 2006, această independență a Republicii Cecene nu a fost recunoscută de nici un stat. Este greu de decis cine a controlat în realitate teritoriul Ceceniei în timpul Primului Război Cecen (1994-1996) și în primul an al celui de-al Doilea Război Cecen (1999-prezent).

Importanța economică a Ceceniei se datora conductelor de țiței și de gaze care traversează republica, provenind din Baku (Azerbaijan) și îndreptându-se spre Rostov-pe-Don. Interesele companiilor petroliere străine în zonă de asemenea au intrat în conflict, deoarece guvernul Dudaev prefera companiile din grupul german, în timp ce Moscova prefera companiile din grupul britanic pentru a le preda industria de transport și prelucrare a combustibilului.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro