Mai multi angajati ai Serviciului de Spionaj Rus (SVR) au fost decorati luni la Kremlin, informeaza agentia rusa Interfax citata de BBC. Printre cei care au primit onoruri inalte din partea presedintelul Medvedev se numara si spionii rusi expulzati de Statele Unite in luna iulie.

Anna Chapman a ajuns vedeta in Rusia dupa acest scandalFoto: Captura Youtube.com

Presa rusa nu a oferit detalii suplimentare si nici nu a oferit imagini video sau fotografii de la eveniment. Grupul de spioni a devenit celebru dupa ce au fost deconspirati de autoritatile americane si schimbati cu mai multi agenti americani capturati in Rusia. Acest schimb a fost cel mai mare de la sfarsitul Razboiului Rece.

Cea mai celebra membra a grupului, Anna Chapman, a aparut intr-un pictorial provocator publicat de o revista ruseasca si de atunci a fost in centrul atentiei mass-media internationale. Chapman, pe care presa internationala a descris-o ca fiind o femeie fatala si "noua Mata Hari", este consilier pe probleme de inovatii si investitii al FondServiceBank de la 1 octombrie, a precizat banca intr-un comunicat.