Barbati inarmati au impuscat mortal trei bijutieri in timpul unui jaf care a avut loc duminica in Bagdad, a anuntat Ministerul irakian de Interne, citat de AFP. Doi hoti si doi politisti au fost ucisi si ei in timpul schimbului de focuri. Oficiali din domeniul securitatii afirma ca atacurile impotriva bancilor, magazinelor de bijuterii si caselor de schimb valutar sunt opera gruparilor de insurgenti, care incearca astfel sa-si finanteze operatiunile armate.

Fortele de securitate au inconjurat zona in care a avut loc un jaf, moment in care hotii au deschis focul. In urma schimbului de focuri, si-au pierdut viata sapte persoane, intre care trei bijutieri.

Jaful a avut loc in cursul diminetii in cartierul Mansur, o zona comerciala din capitala irakiana. Ministerul de Interne a anuntat ca unii dintre hoti au reusit sa scape din incercuire, insa fara o parte din prada.

AFP precizeaza ca atacurile impotriva magazinelor de bijuterii s-au inmultit in ultimele luni, iar oficiali din domeniul securitatii afirma ca ele ar putea fi opera gruparilor de insurgenti, care incearca astfel sa-si finanteze operatiunile armate.

De altfel, ministrul irakian de interne sustine ca atacurile repetate asupra bancilor, magazinelor de bijuterii si birourilor de schimb valutar finanteaza operatiunile militantilor islamisti.

Violentele din Irak au scazut dramatic dupa perioada de varf din anii 2006-2007, insa actiunile insurgentilor continua sa faca zilnic victime.