Muncitorii francezi au iesit din nou pe strazi sambata in cadrul actiunilor de protest impotriva reformei sistemului de pensii. 12 rafinarii franceze sunt in greva, iar zece sunt aproape de a-si opri activitatea, relateaza AFP.

Elevii de liceu au sustinut si ei un val de proteste impotriva planului presedintelui Nicolas Sarkozy de a mari varsta minima de pensionare la 62 iar fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si au arestat peste 200 de persoane la mitingul de vineri.

Principalul aeroport din Paris, Roissy Charles de Gaulle, are combustibil suficient pana luni seara sau marti, a anuntat ministerul Transporturilor.

"Avem posibilitati de a gasi o solutie de a furniza combustibil pentru aeroport. Suntem increzatori", a declarat pentru AFP un purtatorde cuvant, sub rezerva anonimatului. "Conducta care furnizeaza combustibil pentru aeroporturile Orly si Roissy functioneaza intermitent."

Ministrul de Finante Christine Lagarde a cerut oamenilor sa nu intre in panica din cauza unei eventuale lipse a combustibilului.

"Sunt sigura ca printr-un dialog social inteligent vom fi capabili sa deblocam situatia", a spus ea.