Ungaria pregateste, pentru anul 2011, mai multe masuri pentru a putea respecta angajamentul fata de Uniunea Europeana privind reducerea cu 3% a deficitului bugetar - printre masurile luate in calcul de Guvernul de la Budapesta se numara introducerea unei taxe suplimentare in sectorul energiei, dar si concedierea a 25 de mii de angajati din sectorul public, potrivit Reuters, care citeaza presa locala.

Respectarea angajamentului privind reducerea deficitului bugetar este esentiala pentru tara vecina pentru a pastra increderea investitorilor si pentru a atrage fonduri europene.

Potrivit presei locale, citate de Reuters, sunt semne clare ca Guvernul de la Budapesta va fi nevoit sa impuna masuri de austeritate, insa este putin probabil ca acestea sa fie anuntate in octombrie, cand sunt programate alegerile locale.

Portalul de stiri Index.hu a scris, marti, ca ministerele ar urma sa reduca cu 5% numarul de angajati in 2011, iar unele institutii de stat cu 10%, potrivit unui proiect de buget pentru 2011, obtinut de site-ul de stiri. Masurile ar urma sa duca la concedierea a 25.000 de angajati din sectorul public, reducerea bonusurilor, dar si la pierderea locului de munca de inca alte cateva zeci de mii de persoane, in cazul in care fondurile acordate de stat autoritatilor locale vor fi reduse.

Ministerul ungar al Economiei nu a comentat in niciun fel, pana acum, informatiile aparute in presa.