Optsprezece persoane au murit, marti dimineata, intr-un accident rutier produs in apropiere de capitala poloneza Varsovia, cand un microbuz plin cu pasageri s-a ciocnit frontal cu un camion, a informat politia locala pentru AFP.

"Toti pasagerii microbuzului, 18 in total, au murit. 16 dintre ei au murit la locul accidentului, ceilalti doi in drum spre spital", a declarat purtatorul de cuvant al politiei locale.

"Soferul camionului a fost ranit usor. Este spitalizat, iar viata sa nu este pusa in pericol", a adaugat reprezentantul politiei. Soferul camionului este cel care a anuntat serviciile de urgenta in urma accidentului.

Potrivit politiei, pasagerii microbuzului erau muncitori sezonieri la cules de mere si se indreptau catre locul de munca.

Politia investigheaza cauzele accidentului, produs in jurul orei locale 6.00 (7.00, ora Romaniei), in apropiere de orasul Nowe Miasto nad Pilica, la 80 de kilometri sud de Varsovia.

"Microbuzul marca Volkswagen Transporter se afla pe banda din stanga cand a intrat in coliziune frontala cu un camion marca Volvo, in conditii de ceata groasa si vizibilitate redusa", a explicat purtatorul de cuvant al politiei nationale.

Potrivit acestuia, conditiile meteorologice nefavorabile, dar si viteza, constituie, probabil, cauza acestui accident rutier.