Explozive militare puternice, dar nu si detonatoarele necesare, au fost descoperite luni seara intr-un cimitir din Manhattan, a anuntat politia din New York, citata de AFP. Opt batoane de explozibil, de tipul C4 (plastic), au fost gasite impachetate intr-un sac de plastic intr-un mic cimitir izolat si putin vizitat din East Village, in sud-estul Manhattanului. Unul dintre batoane era rupt in doua.

Seful politiei din New York, Raymond Kelly, a precizat ca materialul descoperit, de tip "militar", era "foarte puternic", reprezentand echivalentul explozibilului folosit la atentatele din Londra, din 2005. "Intr-o cladire, ar fi provocat pagube enorme", a spus el, intr-o conferinta de presa organizata in fata cimitirului.

Insa, in absenta detonatoarelor, nu prezinta niciun pericol imediat.

Deocamdata nu se stie cum a ajuns explozibilul in cimitir. Materialul a fost transportat pentru analiza intr-un centru al politiei din Bronx (nord), una dintre cele cinci circumscriptii administrative din New York.

Politia cerceteaza daca acest explozibil are vreo legatura cu un mesaj straniu, scris cu creta si semnat "Iisus Cristos", descoperit sub o masina a politiei, in apropierea cimitirului. In acest mesaj scria: "Sper sincer ca cineva sa gaseasca asta", a explicat Kelly. "Este dificil de spus cand a fost scris. Vom examina camerele video amplasate in aceasta zona", a adaugat oficialul politiei.