Papa Benedict al XVI-lea a condamnat luni violenta realizata "in numele Domnului", transmite AFP. In timpul unui discurs tinut la Vatican, la care au fost prezenti episcopi catolici si lideri religiosi din Orientul Mijlociu, Suveranul Pontif a avertizat in legatura cu raspandirea "ideologiei teroriste" in societatile moderne.

Papa Benedict al XVI-leaFoto: Reuters

"Se presupune ca violenta este comisa in numele lui Dumnezeu, dar acesta nu este Dumnezeu - acestea sunt false divinitati care trebuie sa fie demascate", a afirmat Papa Benedict.

Suveranul a avertizat si in legatura cu raspandirea "ideologiei teroriste" in societatile moderne.

AFP precizeaza ca la Vatican are loc o conferinta ce dezbate scaderea numarului de crestini din Orientul Mijlociu. Participantii la sinod, intre care episcopi catolici, un ayatollah iranian si un rabin, discuta si despre incurajarea negocierilor de pace dintre Israel si palestinieni, dar si despre mijloace de a se opune extremismului islamic.

In cadrul conferintei, care a inceput luni si va dura pana la 24 octombrie, araba va fi una dintre limbile oficiale.

Duminica, in timpul unei slujbe, Papa Benedict a cerut crestinismului, iudaismului si islamului "sa promoveze valorile spirituale si culturale care unesc oamenii si sa excluda orice forma de violenta" in Orientul Mijlociu.