Patronul unui restaurant de tip fast-food din Essex, Marea Britanie, a starnit indignare in randul locuitorilor din zona pentru ca a inclus intr-un anunt de angajare cerinta ca cei care candideaza pentru postul oferit sa cunoasca limba romana, relateaza Daily Mail.

In anuntul inregistrat la agentia locala de munca, Greg Walker, de 28 de ani, mentioneaza ca viitorul sau angajat trebuie "sa fie muncitor, punctual, dispus sa lucreze pe salariul minim pe economie si... sa stie limba romana".

El a adaugat noua conditie de angajare dupa ce precedenta incercare de recrutare de personal a atras candidati care nu erau tocmai interesati de respectiva slujba.

Insa cerinta angajatorului britanic a provocat indignarea localnicilor, care au trimis mai multe plangeri la Radio BBC Essex, cerand eliminarea acesteia. O ancheta a fost deschisa in acest sens.

"Nu consider ca am facut ceva gresit. Am un angajat roman care lucreaza deja de un an aici. Ar fi fost o comunicare mai buna daca si noii angajati ar fi vorbit romana. Dar el vorbeste si engleza, asa ca un britanic ar putea lucra aici de asemenea", a explicat Walker.

El sustine ca prin respectivul anunt a incercat de fapt sa atraga cat mai multe persoane, iar faptul ca are un angajat roman "ar oferi o sansa comunitatii romanesti sa vina sa munceasca acolo".

"Toti s-au suparat crezand ca vreau numai romani, dar eu nu am cerut asta. Am spus doar ca este un avantaj", a subliniat Walker.

Deocamdata nimeni nu s-a aratat interesat de acest loc de munca, platit cu minimul pe economie, de 5,93 de lire sterline pe ora, precizeaza tabloidul britanic.