Un tribunal din Ain el Hamman (Algeria) a achitat marti doi muncitori de religie crestina care fusesera arestati in timpul sarbatorii de Ramadan, sub acuzatia ca ar fi consumat mancare in perioada in care musulmanii postesc, transmite AFP. Hocine Hocini (33 de ani) si Salem Fellak (34 de ani) au fost retinuti de politie la 13 august, la cateva momente dupa ce isi terminasera masa, intr-un loc izolat de pe un santier de constructii.​

Un judecator din localitatea Ain el Hamman, din regiunea nord-estica Kabylie, a declarat ca a respins cazul deoarece "nu exista niciun articol din lege care sa prevada urmarirea in justitie" a celor doi.

Procurorii au cerut trei ani de inchisoare pentru Hocini si Fellak, care insa s-au aparat spunand ca nu mancasera intr-un loc public.

Avocatul muncitorilor, Mokrane Ait Larbi, a declarat in fata tribunalului ca "Algeria a ratificat conventiile internationale legate de libertatea de religie", iar acuzatiile sunt "o incalcare pura si simpla a Constitutiei".

Procuratura poate face recurs la verdictul de marti.

AFP noteaza ca, in fata cladirii tribunalului, sute de oameni au aplaudat in momentul aflarii sentintei.

In Algeria traiesc in prezent intre 10.000 si 30.000 de crestini, din totalul de 35.6 milioane de locuitori.

Organizatia penrtru apararea drepturilor omului SOS Libertes a anuntat ca alte 10 persoane vor aparea in fata tribunalului la 10 noiembrie, fiinjd acuzate tot de incalcarea postului in timpul Ramadanului.​