O aeronava Yak-42 Clobber cu 73 de pasageri la bord a aterizat de urgenta la Volgograd dupa ce un telefon anonim a anuntat ca o bomba ar fi la bord. Avionul a decolat de la Moscova la ora locala 16:14 si se indrepta spre capitala Ceceniei, Grozny, informeaza RIA Novosti.

Genistii serviciilor speciale chemati la fata locului au declarat ca la bordul avionului nu a fost descoperita nici o bomba si ca toti pasagerii sunt in siguranta si isi vor continua calatoria in cel mai scurt timp. Amenintarea din Rusia vine pe fondul unei avertizari din partea autoritatilor americane, care au anuntat ca exista riscuri semnificative de atacuri teroriste in Europa.

Rusia a purtat in Cecenia doua razboaie extrem de sangeroase in ultimii douazeci de ani. Provincia separatista musulmana este considerata drept una dintre principalele surse de teroristi din Rusia. Atentatori antrentati in Cecenia au atacat de mai multe ori obiective rusesti, semnificative fiind atacurile de la o scoala din orasul Beslan, cand peste 300 copii au fost ucisi, si atacul de la un teatru moscovit, cand 39 de teroristi ceceni si peste 100 de civili au fost ucisi intr-un asediu al trupelor speciale ruse.