Marea Britanie a actualizat, duminica, o atentionare privind "o puternica amenintare terorista" in Franta si Germania, in aceeasi zi in care si Statele Unite si-au avertizat cetatenii care calatoresc in Europa in legatura cu "posibile atacuri teroriste", anunta AFP.

"Putem confirma ca avertismentul privind o posibila amenintare terorista in Franta si Germania a fost actualizat. Cele doua state se confrunta cu o puternica amenintare terorista, ca si alte state europene", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe.

MAE britanic a avertizat ca eventualele atacuri ar putea avea ca tinta "locuri publice frecventate in special de expatriati si calatori straini".

Si Departamentul de Stat de la Washington a emis, duminica, o avertizare de calatorie pentru cetatenii americani aflati in Europa, in care le atrage atentia in legatura cu "posibile atacuri teroriste". Cetatenii americani sunt sfatuiti sa fie atenti si sa-si ia masuri de siguranta, in special in locurile publice.

"Departamentul de Stat avertizeaza cetatenii SUA in legatura cu posibilitatea producerii unor atacuri teroriste in Europa", se spune intr-o alerta de calatorie. Oficialii americani au afirmat inca de sambata ca urmeaza sa emita un astfel de avertisment.

"Informatii actuale sugereaza ca Al Qaeda si gruparile afiliate continua sa planuiasca atacuri teroriste", a afirmat Departamentul de Stat.

Oficialii SUA le-au cerut americanilor aflati in Europa "sa fie atenti" la ce se intampla in jurul lor si sa ia masurile necesare "pentru a se proteja atunci cand calatoresc". Autoritatile din SUA au precizat ca nu ii sfatuiesc pe americani sa nu calatoreasca in Europa, insa ii sfatuiesc sa fie "vigilenti" in locuri publice, precum sistemele de transport, aeroporturi si locuri turistice.

In plus, personalul militar american aflat in Europa a luat masuri "preventive", deoarece este vorba despre "o situatie serioasa", a precizat CNN.