Mai multe persoane inarmate au rapit 22 de turisti mexicani in statiunea Acapulco, a anuntat sambata procuratura din statul Guerrero, relateaza AFP. Incidentul s-a petrecut joi seara.

Turistii, care venisera in Acapulco din statul vecin Michoacan, au fost rapiti joi seara, dupa ce au fost atacati de un grup inarmat. Procuratura a anuntat ca nu cunoaste identitatea atacatorilor si nici ce s-a intamplat cu turistii rapiti.

Presa locala a relatat ca o femeie a reusit sa scape din mana rapitorilor si a spus ca persoane inarmate au acostat turistii, angajati ai unui atelier mecanic, in momentul in care se indreptau spre un hotel din faimoasa statiune mexicana.

AFP precizeaza ca Michoacan este fieful gruparii La Familia, un cartel extrem de puternic al traficantilor de droguri. Influenta acestuia se intinde pana in Guerrero, unul dintre cele mai importante puncte ale traficului de droguri, unde se afla si statiunea Acapulco. Orasul a fost in ultima perioada scena unor confruntari violente intre traficantii de droguri. In martie 2009, violentele au provocat moartea a 13 persoane intr-o singura zi, patru dintre acestea fiind decapitate.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 28.000 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.