Ministerul de Externe de la Varsovia a anuntat sambata ca trei jurnalisti polonezi au fost arestati la Smolensk, in locul unde, in aprilie, s-a prabusit avionul ce transporta delegatia prezidentiala din Polonia, transmite Novinite. Un avion in care se aflau presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia acestuia, guvernatorul Bancii Centrale din Polonia, seful Statului Major si alti demnitari polonezi s-a prabusit la 10 aprilie in apropierea aeroportului Smolensk, din vestul Rusiei. Delegatia poloneza urma sa mearga la Katyn pentru a comemora asasinarea a mii de ofiteri polonezi in al Doilea Razboi Mondial.

MAE polonez a afirmat ca ziaristii au fost retinuti vineri de soldati, deoarece au intrat, in doua randuri, intr-o "zona interzisa", aflata sub paza armatei ruse.

Potrivit informatiilor, cei trei polonezi intentionau sa faca poze cu resturile avionului si cu locul tragediei aviatice.

Un reprezentant al Ambasadei poloneze la Moscova a afirmat ca este vorba despre "un caz foarte serios".

Presedintele polonez Lech Kaczynski si alte 95 de persoane au murit dupa ce aeronava prezidentiala Tupolev-154 s-a prabusit in aprilie la Smolensk, in conditii de ceata densa.