In ciuda planurilor initiale, cancelarul german Angela Merkel nu va mai vizita localitatea bulgara Ruse, in timpul deplasarii pe care o va face in octombrie in Bulgaria, transmite Novinite. Merkel nu va merge in Ruse deoarece in oras nu exista un aeroport functional, iar soselele sunt proaste, a relatat cotidianul Trud.

Vizita cancelarului german, prima deplasare oficiala in Bulgaria, urmeaza sa aiba loc in 11-12 octombrie.

Conform programului initial, Merkel ar fi urmat sa ajunga in Ruse in prima zi a vizitei, pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Angel Kancev".

Dupa ce conducerea institutiei de invatamant a prezentat trei propuneri pentru ruta si programul cancelarului, Ministerul bulgar de Externe si echipa de consilieri a lui Merkel au decis sa anuleze vizita in Ruse. Angela Merkel va primi distinctia Universitatii din Ruse intr-o ceremonie ce se va desfasura la Sofia.

Novinite precizeaza ca Aeroportul Straklevo din Ruse a fost functional pana in 1996, iar din acel moment acolo nu a mai aterizat niciun avion.

Pe de alta parte, pentru a calatori cu masina de la Sofia la Ruse, delegatia oficiala germana ar fi trebuit sa foloseasca o ruta ocolitoare, deoarece soseaua Sofia-Pleven-Ruse este inchisa de doua luni pentru efectuarea unor lucrari de reparatii la un pod de langa orasul Byala.

Imediat dupa vizita la Sofia, Angela Merkel va efectua o deplasare in Romania.