Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat luni ca un razboi intre Israel si Iran sau lovituri aeriene americane nu reprezinta solutia ideala pentru rezolvarea dosarului nuclear iranian, relateaza Reuters.

El a precizat insa, intr-un interviu acordat CNBC, ca Statele Unite mentin toate optiunile deschise.

"Ramanem in continuare deschisi unei solutii diplomatice pentru rezolvarea acestui caz", a explicat el.

"Nu credem ca un razboi intre Israel si Iran sau optiunile militare reprezinta modul ideal de a rezolva aceasta problema", a adaugat liderul de la Casa Alba.

Mai multi comandanti americani au avertizat ca lovituri militare americane sau israeliene impotriva Iranului ar putea declansa actiuni de represalii din partea Teheranului si a gruparilor din regiune, precum Hezbollah in Liban si Hamas in Fasia Gaza, care ar putea destabiliza intreaga regiune.

"China nu a facut destul in ceea ce priveste cursul yuanului"

Pe de alta parte, Barack Obama a afirmat, in acelasi interviu, ca Beijingul nu a facut destul in ceea ce priveste cursul de schimb al yuanului, iar Statele Unite isi vor intari legislatia comerciala pentru a o face mai eficienta.

"Le-am spus ca trebuie sa-si lase moneda sa creasca in acord cu faptul ca economia lor creste, devin mai bogati, exporta mai mult", a spus Obama.

"Au raspuns da, in teorie, dar in realitate nu au facut tot ceea ce trebuia facut", a comentat presedintele american.