Pastorul Terry Jones al bisericii din Gainesville, Florida, care planuise arderea mai multor exemplare ale Coranului pe 11 septembrie, provocand controverse la nivel international, va fi nevoit sa plateasca politiei costurile pentru securitate, care se ridica la 180.000 de dolari, relateaza Daily Telegraph.

Politia locala din Gainesville a pierdut mai mult de o luna ca sa se asigure de masurile de securitate pentru comunitatea aflata in zona bisericii Dove World Outreach Center, unde arderea urma sa aiba loc.

Pastorul a anuntat in ziua in care manifestul impotriva extremismului islamic urma sa aiba loc, pe 11 septembrie, la comemorarea a 9 ani de la atentatele de la World Trade Center, ca renunta la initiativa, dupa mai multe proteste in Afganistan si interventii ale presedintelui Barack Obama si a Interpolului.

Politia a declarat ca a cheltui peste 100.000 de dolari, la care se adauga cheltuielile administratiei locale, de aproximativ 80.000 de dolari.

Jones a spus ca biserica nu a stiut ca va fi taxata pentru cheltuielile de securitate, in timp ce politia a fost acuzata ca exagereaza.

"Este simplu sa spui ca ne-am pregatit excesiv, dar daca ceva groaznic s-ar fi intamplat, am fi fost criticati pentru lipsa de pregatire", a declarat purtatorul de cuvant al politiei.