Franta se afla sub o amenintare terorista majora, sustine seful Directiei Centrale de Informatii Interne de la Paris, Bernard Squarcini, citat de Le Monde. Bernard Squarcini declarase inca de acum o saptamana, pentru Journal du Dimanche, ca amenintarea unui atentat in Franta "nu a mai fost niciodata atat de mare", iar "toate semnalele sunt pe rosu".

Temerile lui Bernard Squarcini au fost confirmate, joi, si de ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, care a declarat ca "pericolul s-a intensificat in ultimele zile si in ultimele ore".

Bernard Squarcini a tinut sa aminteasca de rapirea a cinci cetateni francezi vineri, in nordul Nigerului si de "informatiile coordonate care ne parvin".

Amenintarile teroriste la adresa Frantei survin dupa ce Parisul a adoptat, pe 14 septembrie, o lege ce interzice purtarea valului islamic in public, dar si in urma participarii unui contingent francez la operatiunile din Afganistan si a unui atac al unui comando francez asupra unei baze al-Quaida din Magrebul islamic, produs in luna iulie si soldat cu moartea a 7 membri ai gruparii teroriste.