In esaloanele superioare ale puterii URSS au existat spioni care lucrau pentru serviciile speciale straine, a afirmat veteranul contraspionajului, generalul Iuri Drozdov. Potrivit spuselor sale, scrie Rossisskaia gazeta, a fost alcatuita o lista speciala, unde au intrat membri ai conducerii Uniunii Sovietice, suspectati de legaturi ilegale cu spionajul strain, in primul rand cu cel american.

Drozdov, care a lucrat 30 de ani ca agent sub acoperire, de la agent operativ pana la sef de departament, considera ca implantarea spionilor in cercurile superioare ale puterii a permis Washingtonului sa afle rezultate a numeroase operatiuni secrete. „Au aparut, la un moment dat, niste oameni in esaloanele superioare ale puterii, care nu trebuiau sa fie la curent cu nimic, in special cu rezultatele noastre”, afirma agentul.

El recunoaste ca s-a temut sa nu fie tradat, pentru ca pana si materialele secrete confirmau prezenta unor spioni straini in interiorul puterii sovietice.

In acelasi timp, Drozdov nu si-a pierdut increderea in serviciile secrete ca mijloc de obtinere a informatiilor. „Pentru ca de-a lungul intregii sale istorii, omul a spionat... Si fara acest spionaj societatea nu poate exista. Orice stat are nevoie de spionaj. In ceea ce priveste Rusia, ea are obligatoriu nevoie de el. Noi vrem relatii corecte cu toata lumea, vrem sa mergem inainte. Pentru asta este nevoie de un spionaj secret bine pregatit si bine dotat”, sustine generalul.