Afirmatia facuta joi de Nicolas Sarkozy, la summit-ul UE de la Bruxelles, cum ca Angela Merkel i-ar fi dezvaluit ca urmeaza sa "evacueze taberele de tigani" din Germania saptamanile viitoare, dupa modelul Frantei, este contrazisa de Guvernul german: "Cancelarul Angela Merkel nu a vorbit in timpul reuniunii Consiliului European cu presedintele francez Nicolas Sarkozy despre presupusele tabere de tigani din Germania, si in niciun caz despre o evacuare a acestora", a anuntat Cancelaria germana, potrivit Le Monde.

Nicolas Sarkozy a vorbit, joi, la Bruxelles, despre "sustinerea completa a cancelarului german Angela Merkel in aceasta problema, ca si in toate celelalte".

La Berlin, purtatorul de cuvant al Angelei Merkel a aratat ca "Guvernul german sustine Franta in ceea ce priveste forma si tonul criticilor comisarului Viviane Reding", dupa ce oficialul european a comparat expulzarea tiganilor cu deportarile din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Pe fond insa, Berlinul si-a exprimat, joi, la reuniunea Consiliului European, sustinerea pentru Comisia Europeana in problema tiganilor, dupa ce Bruxelles-ul a criticat dur Franta in acest caz.