Un profesor de educatie fizica din New Jersey (SUA), care a scos un elev din clasa tragandu-l de urechi, a fost condamnat la 90 de zile de inchisoare, transmite NBC. In plus, magistratul i-a interzis lui Allen Rushing sa mai ocupe vreodata un loc de munca intr-o institutie publica din stat.

Potrivit informatiilor, Rushing ocupa functia de profesor de educatie fizica si antrenor de fortbal american la liceul Monroe. Anterior, el fusese antrenor de fotbal si wrestling timp de 25 de ani in Somerville, Philadelphia si Holyoke (Massachusetts).

Incidentul a avut loc la 19 februarie 2009. Profesorul a declarat in fata judecatorului ca i-a cerut elevului in repetate randuri sa paraseasca sala de clasa, dupa ce liceanul s-a intors sa-si recupereze aparatul iPod. Rushing a afirmat ca l-a luat de urechi pe elev dupa ce acesta l-a injurat.

Rushing a pledat vinovat la acuzatia de "comportament inadecvat" si a demisionat din functia ocupata la Monroe High School.

Magistratul a recunoscut ca a existat "un nivel de provocare" insa a afirmat ca Rushing nu a fost "capabil sa-si controleze atitudinea atunci cand s-a confruntat cu o situatie stresanta".

NBC a precizat ca profesorul se afla in perioada de supraveghere in New Jersey Pennsylvania dupa ce a fost condamnat pentru harturie si incalcarea unui ordin de restrictie.