"Legea trebuie respectata de toata lumea, indiferent de naţionalitate, culoarea pielii sau originile etnice" - sustine premierul ceh, Petr Necas. El a facut aceste declaratii, joi, la televiziunea publica. Potrivit France Presse, seful cabinetului de la Praga a adaugat ca o tara membra a Uniunii Europene are tot dreptul de a-i expulza de pe teritoriul sau pe cei care incalca legile.

Aceste precizari au loc dupa discutia "violenta" pe tema expulzarii tiganilor din Franta dintre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si cel francez, Nicolas Sarkozy. Potrivit Le Figaro, presedintele francez Nicolas Sarkozy a negat incidentul cu presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso. "Daca cineva si-a pastrat calmul, atunci eu am fost acela", a spus Sarkozy, negand vreo izbucnire. "Nu este nici in firea domnului Baroso, nici a mea. (...) M-am tinut departe, dorind sa fiu echilibrat, de orice argument excesiv, dar, in calitate de sef de stat nu pot permite ca tara mea sa fie insultata", a spus el.

Sarkozy a cerut tuturor partilor sa revina la calm si la ponderatie, insa a asigurat ca declaratiile lui Viviane Reding au "socat profund toti sefii de stat si de guvern". "Nu-mi doresc polemici. Doamna Reding s-a scuzat pentru declaratiile ei injurioase. Sa incheiem discutia aici", a spus seful statului francez.