Vladimir Putin si Silvio Berlusconi au glumit sambata asupra posibilitatii de a ramane la putere pana la 120 de ani, dupa ce premierul italian anuntase cu o zi in urma ca va finanta o serie de cercetari stiintifice care isi propun sa majoreze de o maniera spectaculoasa speranta de viata. Cei doi lideri au avut o discutie foarte relaxata la resedinta sefului guvernului rus din apropierea Moscovei, potrivit televiziunii NTV, care a difuzat imagini din timpul acestei intalniri, relateaza AFP.

"Vom trai deci pana la 120 de ani?", a intrebat surazand Vladimir Putin, in conditiile in care Rusia se situeaza sub Bangladesh in ceea ce priveste speranta de viata (60 de ani pentru barbati, potrivit OMS).

"Se pare ca da, dar atentie, aceasta va fi o varsta medie, mi s-a spus ca liderii vor avea o viata si mai lunga", a raspuns Berlusconi, instalat confortabil intr-un fotoliu din resedinta din Novo-Ogarevo, in vestul Moscovei.

"Deci vom fi prim-ministri pana la 120 de ani?", a continuat Putin.

"Nu, nu cred, pentru ca premierii au mult de munca, vom fi obositi", a raspuns Berlusconi.

"Poate nu ma credeti: nu am avut o singura zi de vacanta in acest an. Si cred ca nici dumneavoastra, cu dificultatile cu care va confruntati, nu ati avut prea mult timp pentru a va odihni", a adaugat premierul italian.

El a facut aluzie la incendiile devastatoare de padure care au afectat Rusia in aceasta vara, provocand aproximativ 60 de victime, si fortandu-l pe Putin, pentru a linisti nemultumirea rusilor, sa parcurga intreaga tara, mergand pana la a aparea la comanda unui avion folosit de pompieri pentru stingerea incendiilor.

Si Berlusconi se confrunta cu o grava criza politica, dupa ruptura de fostul sau aliat Gianfranco Fini.

Putin si Berlusconi au de multi ani o relatie amicala. Seful guvernului italian a efectuat numeroase vizite private in Rusia si l-a denumit pe Putin "omul prezidential" pentru patria sa.