Teologia nu este necesara, a afirmat, intr-un interviu pentru CNN, renumitul om de stiinta Stephen Hawking, care sustine in noua sa carte ca Universul a luat nastere datorita actiunii spontane si inevitabile a legilor fizicii, iar Divinitatea nu a avut niciun rol in acest proces de creatie.

Stephen HawkingFoto: AGERPRES

"Poate ca Dumnezeu exista, insa stiinta poate explica universul fara a fi nevoie de un creator," a afirmat Hawking in cadrul emisiunii "Larry King Live" de vineri.

Fizicianul in varsta de 68 de ani prezinta in cea mai recenta carte a sa, "The Grand Design", care a aparut pe 9 septembrie, o teorie potrivit careia Universul a fost o creatie spontana guvernata de legile fizicii, teorie ce contrazice vechiul model newtonian care sustine ca Universul a fost plamadit de un Creator pentru ca altfel nu ar fi putut lua nastere din haos.

"Gravitatia si teoria cuantica determina creatia spontana a universurilor din nimic," a explicat Hawking in cadrul interviului.

King l-a intrebat pe renumitul om de stiinta de ce crede ca oamenii reactioneaza atat de vehement la ideile pe care le prezinta in carte.

"Stiinta raspunde din ce in ce mai mult la intrebari care intrau in sfera religiei. Explicatiile date de stiinta sunt complete. Teologia este inutila," a spus Hawking.