Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat vineri, la Forumul politic international de la Iaroslav (Rusia), ca intentioneaza sa investeasca in cercetari medicale pentru prelungirea sperantei de viata la 120 de ani, relateaza RIA Novosti.

"Voi finanta un institut italian condus de un preot foarte in varsta, dar care arata foarte tanar. El ajuta sistemul medical italian si spera sa realizeze un vis - prelungirea sperantei de viata a omului la 120 de ani", a spus Berlusconi, explicand ca nu este vorba numai de prelugirea vietii, ci mai ales de imbunatatirea calitatii anilor de viata in plus.

"Acest vis poate parea utopic, dar amintiti-va ca la inceputul secolului XIX speranta de viata era de 23 de ani, la inceputul secolului XX era de 43 de ani, iar acum a atins 80 de ani", a sustinut premierul italian.

"Cu ajutorul tratamentelor impotriva bolilor ce i-au afectat pe stramosii nostri, prin cercetari in domeniul ereditatii si a obiceiurilor de viata sanatoase, extinderea duratei de viata a omului este posibila", a concluzionat Berlusconi.