Autoritatile din Nigeria au interzis marti circulatia motocicletelor pe timpul noptii intr-un stat din nordul tarii, dupa un val de asasinate realizate de persoane pe motociclete, transmite AFP. Oficialii sustin ca asasinii fac parte dintr-o secta islamista.

Circulatia motocicletelor va fi interzisa intre orele 18 si 7 dimineata in statul Borno. Capitala statului, Maiduguri, a fost anul trecut centrul unei revolte islamiste, a declarat seful politiei din statul nigerian, Ibrahim Abdu.

Restrictiile impuse de autoritati urmeaza unui val de atacuri realizate de persoane aflate pe motociclete, in urma carora si-au pierdut viata cel putin noua oameni, intre care politisti si un ofiter in rezerva.

"Acesta e doar inceputul. Daca strategia nu va functiona, vom solicita interzicerea totala a motocicletelor in acest stat", a spus Abdu.

Cele mai recente atacuri au avut loc duminica, cand un fost politist si o alta persoana si-au pierdut viata iar alte patru au fost ranite dupa trei incidente armate.

Anul trecut, o revolta a sectei "Boko Haram" a inceput cu atacarea sectiilor de politie. Revolta a fost inabusita de politie si fortele armate, sute de oameni pierzandu-si viata in nurma confruntarilor. Cartierul general al sectei si principala moschee au fost distruse.

AFP scrie ca Boko Haram inseamna "Educatia occidentala este pacat" in dialectul local Hausa.

Secta, cunoscuta si ca "Talibanii nigerieni", lupta pentru crearea unui stat islamic in Nigeria, a carei populatie este divizata intre crestini si musulmani.