Un aparat al companiei aeriene SAS a efectuat, vineri seara, o aterizare de urgenta pe aeroportul din Sofia, informeaza Novinite. Pilotii au decis sa aterizeze dupa ce unul dintre motoarele aparatului McDonnell Douglas MD-82 a luat foc. Sambata, pasagerii si echipajul unui aparat Boeing 737-400 al companiei AirExplore au fost evacuati dupa o aetrizare de urgenta pe insula greceasca Kos. Unul dintre motoarele avionului a luat foc, a precizat AFP.

Potrivit Novinite, in jurul orei 22:15, turnul de control al aeroportului din Sofia a fost informat de catre pilotul aparatului SAS ca unul dintre motoare a luat foc.

Autoritatile aeroportuare bulgare au declarat imediat alerta, activand serviciile de urgenta. Aparatul a aterizat in siguranta, iar pasagerii si echipajul au fost evacuati.

Conducerea aeroportului din capitala bulgara a declarat ca nimeni nu a fost ranit in urma incidentului. Aparatul avea la bord 133 de pasageri.

Aparatul SAS efectua o cursa intre Copenhaga si insulele grecesti. Pasagerii au fost transferati la un alt zbor, programat pentru sambata.

Sambata, un avion slovac a intampinat probleme similare. Pasagerii si echipajul unui aparat Boeing 737-400 al companiei AirExplore au fost evacuati dupa o aterizare de urgenta pe insula greceasca Kos. Unul dintre motoarele aparatului a luat foc, a precizat AFP.

Avionul decolase din Verona (Italia) si, la un moment dat, pilotul a anuntat ca trebuie sa aterizeze dupa ce unul dintre motoare a luat foc.

La bordul avionului se aflau 169 de pasageri si sapte membri ai echipajului. Nimeni nu a fost ranit in urma incidentului.