Politistii din orasul bosniac Bugojno au anuntat vineri ca au gasit-o pe fata care apare intr-o inregistrare video in timp ce arunca sase catei intr-un rau, transmite AP. Inregistrarea incidentului a provocat reactii furibunde in intreaga lume.

Imagini socanteFoto: Captura LiveLeak

In clipul care dureaza 44 de secunde, o fata imbracata cu un hanorac rosu poate fi vazuta cum ia animalele din cos si, razand, le arunca, pe rand, intr-un rau involburat.

Politistii au declarat ca au localizat-o pe fata, care este minora, dupa ce au primit informatii de la cateva organizatii bosniace de aparare a drepturilor animalelor.

Anchetatorii au declarat ca parintii fetei vor fi interogati in curand.

Dupa ce filmul incidentului a fost postat pe Internet, sute de oameni au cerut in mesaje online pedepsirea adolescentei. In plus, fata a devenit tinta unor mesaje acuzatoare si chiar a unor amenintari cu moartea. Regizorul filmului "Transformers", Michael Bay, a anuntat ca ofera 50.000 de dolari pentru prinderea si pedepsirea fetei.

Organizatia de aparare a drepturilor animalelor "Flekice" (Pete) a depus o plangere la politie, in timp ce directorul organizatiei SOS, Velimir Ivanisevic, a declarat ca incidentul "este o oglinda a societatii, iar faptul ca oameni tineri fac astfel de lucruri arata felul in care au fost crescuti".

Potrivit legilor din Bosnia, o persoana care omoara sau tortureaza animale este pasibila doar de amenzi cuprinse intre 15 si 5.000 de euro.

Incidentul din Bosnia s-a produs la doar cateva zile dupa ce britanica Mary Bale a devenit subiectul unei campanii furibunde pe internet, dupa ce a fost filmata aruncand o pisica intr-un cos de gunoi, unde animalul a ramas inchis timp de 15 ore. Britanica in varsta de 45 de ani, angajata a unei banci, a declarat ulterior ca "a crezut ca e distractiv" dar si-a descris gestul drept "un moment de nebunie". Evenimentul a avut loc in Coventry.

Atentie, imagini violente!