Un cunoscut cleric musulman a cerut decapitarea politicianului olandez Geert Wilders, cunoscut pentru atitudinea sa anti-islamista, a relatat vineri publicatia De Telegraaf, citata de Reuters. Wilders a afirmat ca declaratia lui Feiz Muhammad "este o veste cu adevarat ingrozitoare", pe care o ia in serios.

Geert WildersFoto: Agerpres/EPA

De Telegraaf a relatat un discurs tinut de Feiz Muhammad, un cleric nascut la Sydney si care traieste in prezent in Malaezia, cunoscut, printre altele, pentru faptul ca a cerut radicalizarea copiilor si a criticat victimele violurilor. Potrivit unui clip audio postat pe site-ul ziarului olandez, clericul se refera la Wilders ca la "acest Satana, acest diavol, acest politician din Olanda" si sustine ca oricine vorbeste despre Islam precum Wilders trebuie executat prin decapitare.

Publicatia De Telegraaf nu a precizat de cand dateaza discursul, insa a precizat ca serviciul secret olandez are o copie a cuvantarii.

Geert Wilders a afirmat ca "este o veste cu adevarat ingrozitoare", pe care o ia in serios. Politicianul a precizat ca a cerut clarificari de la Ministerul de interne si de la cel de justitie, solicitandu-le sa spuna de ce serviciul secret si unitatea antiterorism NCTb nu l-au informat in legatura cu amenintarile.

Wilders este judecat in prezent in Olanda pentru incitare la ura si discriminare impotriva musulmanilor. In 2008, el a facut un film in care acuza Coranul ca incita la violenta. In plus, el a comparat cartea sfanta a musulmanilor cu volumul "Mein Kampf" al lui Adolf Hitler, iar despre islam a spus ca e identic cu fascismul.

La alegerile din 9 iunie 2010, Partidul Libertatii condus de Wilders a inregistrat cel mai bun rezultat din istoria sa, iar in ultimele saptamani a negociat cu liberalii si crestin-democratii pentru a forma un Guvern minoritar. Discutiile au esuat insa vineri.

Sondaje de opinie recente indica faptul ca Wilders ar castiga alegerile daca ele ar fi organizate acum.